Fashion

Branding is waar het om gaat bij fashion. Meer dan in welke branche ook. Modemerken zijn succesvol door anders te zijn. Door hun collectie, door eigenzinnige fotografie en onderscheidende winkels, fysiek én online. Branding zorgt voor het creëren van verschil.

Viktor&Rolf webshop concepts – design and development by Fabrique

Meer dan 20 fashionmerken

In de afgelopen jaren heeft Fabrique met meer dan 20 fashionmerken samengewerkt, vooral op het gebied van e-commerce. Succes in e-commerce komt niet vanzelf, ook al heb je een sterk merk en een geweldige collectie. Het wordt ook bepaald door de strenge wetten van conversie en de bijbehorende conventies.

Succesvolle online fashion stores beginnen daardoor steeds meer op elkaar te lijken. Natuurlijk zijn bewezen interfacepatronen belangrijk. Het is alleen jammer dat ze zo vaak leiden tot weinig inspirerende gebruikerservaringen. Daarom nemen we zowel branding als zakelijke doelstellingen serieus.

Design voor inspiratie

Inspiratie is de motor van fashion. Door goed te kijken naar de kernboodschap en te luisteren naar de verhalen, creëren we een inspirerende omgeving die bijdraagt aan de zakelijke doelstellingen. Van daaruit kijken we naar de opbouw van de collectie, de merkuitstraling, campagnefotografie en audiovisuele middelen.

Merkontwikkeling

Een merk komt tot uiting in alles wat je zegt en doet. Door middel van doelgerichte workshops helpen we fashion brands om zichzelf te herontdekken en te vernieuwen. Het liefst zonder lange strategische PowerPoint presentaties; want we houden van een pragmatische aanpak. Bekijk bijvoorbeeld ons werk voor het Belgische modemerk Ginger, Rev'it of Viktor&Rolf. Of lees meer over merkontwikkeling.

Ginger biedt ‘slow fashion’; tijdloze kleding met de nadruk op kwaliteit en duurzaamheid. De webshop heeft een perfecte balans tussen branding en conversie. Stijlvol en persoonlijk zetten we het nieuwe merk Ginger stevig neer.

Slow fashion webshop voor Ginger

Ginger

De website van Viktor & Rolf brengt de catwalk bij je thuis. Een website die aanvoelt als een fashion magazine, met een shop die de collectie en accessoires bereikbaar maakt voor liefhebbers over de hele wereld.

Haute couture webshop design

Viktor&Rolf

Conversieverhoging in fashion

Online verkoop is de basis van de meeste fashion websites en apps. Vanuit onze uitgebreide ervaring voor meer dan 20 modemerken, doelgroeponderzoek en gebruikersstatistieken geven we advies en maken we ontwerpen die zijn afgestemd op de collectie en het e-commerce platform.


We hebben ervaring in het ontwerpen en optimaliseren van webshops op basis van platforms zoals Hybris, Salesforce Commerce Cloud, Oracle en Magento. Bekijk bijvoorbeeld ons werk voor HEMA. Door de gezamenlijke inspanningen van onze teams, implementatiepartners en onze klanten, weten we vaak een forse conversieverhoging te bereiken.

Design consultancy en meer

Heb je een in-huis design team dat je graag samen met ons aan het werk zet? Ben je alleen op zoek naar creatieve inspiratie of een diepgaande expert review? Geen probleem, daag ons uit. Geen twee klanten zijn voor ons hetzelfde. Net als voor jou.