Gold Dutch Interactive Award voor HEMA app

Samen met het digital team van HEMA, Q42 en Polteq winnen we de Gold Dutch Interactive Award in de categorie E-commerce. Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens de online award show van de DIA, georganiseerd door Emerce.

21 mei 2021
Gold DIA Award HEMA app

Vanachter onze schermen kregen we dit geweldige nieuws te horen. Uiteraard zijn we supertrots dat we na ongeveer anderhalf jaar intensief samenwerken deze mooie prijs ontvangen voor de nieuwe app voor de echte HEMA-fan. De jury gaf aan:De jury deelt de gouden beoordeling uit aan een technisch hoogstaande case waarin met innovatieve nieuwe technologie werd gewerkt. Het resultaat mag er zijn en is meer ‘on par’ gebracht met wat de klant gewend is van de grote wereldwijde platformen. Dit zijn prachtige stappen voor een zeer sterk merk.”

Een native shop bouwen en het bestaande loyalty-programma ondersteunen. Dat was de uitdaging bij het ontwerpen en bouwen van de nieuwe app.

Scan je favoriete product

We hebben ons gericht op een native shop design voor maximale conversie en gebruikersgemak, met de eenvoud die HEMA typeert. De belangrijkste verandering is dat de app voor het shoppen niet meer gebruik maakt van een koppeling met de mobiele website. Je blijft nu echt in de app. Ook nieuw is de scanfunctie waarmee je gemakkelijk je favoriete producten opnieuw kunt bestellen door simpelweg de streepjescode te scannen. De scanfunctie werkt ook in de winkel, bijvoorbeeld als je maat er niet meer is. Je scant het schrapkaartje en laat het product in de winkel of thuis bezorgen.

Unieke flow

De app werkt daarnaast even goed voor gebruikers van Android als iOS. Veel apps zijn in de praktijk meer ontworpen voor iOS dan voor Android, maar er zijn nu eenmaal verschillen in gebruik, hoe klein soms ook. Dat is opgelost door twee aparte apps te maken. Het zijn twee aparte producten, met ieder zijn eigen unieke flow.

Native app design HEMA Android en iOS

Server driven UI

Technisch partner Q42 introduceerde het principe van server driven UI. Deze combineert het beste van twee werelden: de optimale UX-kwaliteit van aparte native applicaties gekoppeld aan het gemak van hybride development. Dit wordt bereikt door een zogenaamde ‘Backend for Frontend’ (BFF). Een laag achter de Android- en iOS-app waar zich álle logica bevindt, van businessregels tot UI-componenten. De apps zijn in deze constellatie dus relatief ‘dom’. Ze renderen wat de server hen vertelt.

De nieuwe app van de HEMA werkt als een zonnetje, simpel en snel, in een echt HEMA-design. Door te focussen op die karakteristieke HEMA-eenvoud nam de conversie toe en schoot de waardering van de app omhoog.

Team bij online uitreiking DIA Awards
Het team van HEMA, Q42, Polteq en Fabrique tijdens de online award uitreiking van de Dutch Interactive Awards.