Fabrique wint twee Gouden SpinAwards

Gisteravond werden na de online presentaties voor de SpinAwards jury de award winnaars van 2020 bekend gemaakt. Door de jury van de categorie Digital Service Idea werd de legal service BrandMR bekroond met een Gouden SpinAward. En ook ons ontwerp voor de GVB kaartautomaat kreeg van de jury, in de categorie User Experience, Goud!

10 april 2020
Juichen winst twee gouden spinawards GVB BrandMR Fabrique

BrandMR

Een kwart van de Nederlanders blijkt bij een juridische vraag of probleem geen hulp te zoeken. Ze hebben geen rechtsbijstandverzekering, en vinden de kosten van een advocaat te hoog en onvoorspelbaar. Legal service provider BrandMR brengt hierin verandering en biedt juridische hulp in vier heldere stappen, elke stap voor een vaste prijs.

Na de gratis online check weet je waar je aan toe bent, wat je kansen én de kosten zijn. Een klant bepaalt elke keer zelf of hij of zij de volgende stap zet. Een baanbrekend nieuw concept dat past bij de trend dat steeds minder mensen zich verzekeren en pas willen betalen als het nodig is. Zo maakt Brandmeester rechtshulp voor meer mensen toegankelijk.

BrandMR voorbeeld design van de app

Gemakkelijk je kaartje kopen

Voor het ontwerp van de nieuwe kaartautomaat te ontwerpen was de eerste keer dat het GVB een ontwerpbureau inschakelde. Het hoofddoel was een snellere doorstroming. Bij de aanbesteding is ons ontwerp ingebracht als uitgangspunt voor de producenten. Dus ook de user interface met digitale én fysieke componenten. We observeerden en analyseerden eerst het gebruik van de huidige automaten. Die zijn vooral van binnen naar buiten bedacht: de techniek bepaalt het gebruik. De aanwijzingen zijn niet erg publieksvriendelijk en de hardware is onlogisch geplaatst. Door veldonderzoek en meerdere gebruikerstesten kwamen we tot een optimaal ontwerp, dat vervolgens Europees is aanbesteed.

Design nieuwe ticketverkoopmachine GVB

De SpinAwards zijn de prijzen voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen. De prijzen worden uitgereikt aan Nederlandse en Belgische inzenders. De SpinAwards bestaan al sinds 1998 en worden georganiseerd door de onafhankelijke Stichting SpinAwards, die zich inzet voor het stimuleren van creativiteit en effectiviteit in digitale media.