Ga online mee op de missie van Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen. Voor mensen in crisissituaties. Medisch, menselijk en kritisch. Niemand mag lijden omdat ze de hulp niet krijgen die ze nodig hebben. De teams van experts werken dag en nacht om mensen wereldwijd te helpen. Van de chirurg in het veldhospitaal tot aan de fondsenwerver op straat. De nieuwe site laat jou kennismaken met deze experts en hun verhaal.

16 juli 2019

Ga online mee op missie

Artsen zonder Grenzen is wereldwijd actief. Ze helpen de bevolking van Jemen, houden zich bezig met de onmenselijke omstandigheden in detentiecentra in Libië, strijden tegen de ebola-epidemie. En nog veel meer. De nieuwe website vertelt al deze verhalen. Je kunt letterlijk wereldwijd meekijken bij het werk dat ze doen. De site heeft meerdere lagen waardoor de bezoeker zelf in de regie is. Wil je meer weten over de 3-jarige Hassan uit Jemen? Dat kan. De website is een platform waar je de verhalen kunt lezen van zowel de hulpverleners als de patiënten. En alles te weten kunt komen over de landen en projecten. Ons doel was om het werk van Artsen zonder Grenzen zichtbaar te maken en dichtbij te brengen.

Een heldere stijl met intense fotografie

De nieuwe site heeft een heldere stijl om de verhalen het podium te geven dat ze verdienen. Daar ligt de focus. De urgente verhalen worden verteld door een combinatie van intense fotografie en duidelijke en begrijpbare teksten. Er wordt gebruik gemaakt van de witruimte om de aandacht van de bezoeker te leiden naar wat belangrijk is. De ontwerpkeuzes zijn een balans tussen het zichtbaar maken van de vele verhalen en het tonen van de urgentie. Artsen zonder Grenzen is daar waar het nodig is, en jij kan helpen! Dat is precies wat we willen dat je onthoudt na een bezoek aan de website van Artsen zonder Grenzen.