Nieuws

Heropening en nieuwe app Museum De Lakenhal

19 juni 2019

Na ruim 24 maanden opent Museum De Lakenhal deze week weer haar deuren. Het museum is helemaal opgefrist en uitgebreid met 420 vierkante meter expositieruimte. Om Museum De Lakenhal opnieuw te beleven ontwikkelden we samen de nieuwe L@kenhal app.

Scan en luister
Oude vertrouwde topstukken kun je eenvoudig scannen met je mobiele telefoon en de app vertelt je er alles over. Er is geen chronologische route door het museum, en daarom dus ook niet in de multimediatour. Museum De Lakenhal wil het museum zo gastvrij en laagdrempelig mogelijk maken. Daarom wordt zowel in het museum als met de app ‘rondzwerven’ gestimuleerd. In ieders eigen tempo en volgens ieders eigen interesses. Nu zijn alleen nog de schilderijen opgenomen in de app, binnkort volgen ook de andere objecten op zaal.

Nieuwsgierig? De app is gratis te downloaden voor iOS of Android.

Foto: Mark Kuipers

Gratis openingsfestival
Op donderdag 20 juni opent het museum opnieuw haar deuren en dat wordt groots gevierd. Tijdens een bruisend openingsfestival van 20 tot en met 23 juni is het museum gratis toegankelijk, met een speciaal programma vol Leidse verrassingen. Lees hierover meer op de website van Museum De Lakenhal.

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!