Dutch Interactive Awards voor Van Gogh Museum

Gisteravond werden in de Beurs van Berlage in Amsterdam de Dutch Interactive Awards uitgereikt, dé prijzen voor het allerbeste interactieve online werk van Nederlandse bureaus. In de categorie Communities wonnen wij samen met het Van Gogh Museum en Q42 de Silver Dutch Interactive Award voor Van Gogh Belicht. Het museum won bovendien nog een Silver Award als Company of the Year!

28 juni 2019

Vincent’s brieven

We kennen Van Gogh als schilder van bekende meesterwerken, maar vrijwel niemand kent hem van zijn prachtig geschreven brieven. De brieven zijn een soort doorlopend dagboek en geven veel inzicht in de gedachten van Van Gogh. Het Van Gogh Museum vroeg zich af: welke emoties roepen die 19de-eeuwse brieven nog op bij lezers van nu? Wat raakt hen in de brieven? Hoog tijd dus om dit Van Gogh Museum - Dolen door Vincents brieven aan het grote publiek te laten zien.

Uit het juryrapport werd duidelijk waarom ons werk met deze mooie prijs werd beloond: “Mooi en bijzonder dat zoveel mensen reacties geven op oude Nederlandse taal. Je wilt iets doen met brieven en laat het mensen highlighten: knap. Interactief gezien heel bijzonder om vijftien kilo papier te ontsluiten met mooie online quotes. Mooi en origineel concept. Het maakt iets los. Uitdagend concept en technisch knap uitgevoerd met internationaal potentieel.”