Nieuws

Fabrique wint twee SpinAwards

23 mei 2019

Gisteravond waren wij in de Escape in Amsterdam de gelukkige winnaar van twee SpinAwards! Samen met SmartOcto wonnen wij met SmartOcto Tentacles een Silver SpinAward in de categorie Digital Service Idea. Na het winnen van een ADCN Lamp en een Webby Award wonnen we samen met Q42 en de Gemeente Amsterdam ook nog een Silver SpinAward voor Below The Surface in de categorie Website.

Slimmer verhalen maken
SmartOcto is een tool die je niet opzadelt met overbodige informatie. Het geeft je juist een plan. En het voegt analytics samen. Realtime statistieken, over de verschillende platforms heen; websites, apps, nieuwsbrieven en social media. Op een intuïtieve manier visualiseert SmartOcto het bereik van een bericht; gewoon in cijfers die spreken als normale mensentaal.

Maar daar blijft het niet bij. De tool geeft dankzij de nieuwste feature SmartOcto Tentacles ook op basis van een slim algoritme gerichte adviezen voor het plaatsen van berichten. Tentacles richt zich op het optimaliseren van de homepage en de indexpagina, de etalage van een journalistiek merk. Ofwel dé plek om een artikel onder de aandacht te brengen. Het is de teaser waarmee je de lezer verleidt om op het verhaal te klikken.

Mooie vondsten online presenteren
Hoe presenteer je op een aantrekkelijke manier honderdduizenden archeologische vondsten online? En wel zodanig dat gebruikers zélf interactief aan de slag willen gaan met die content. Twaalf jaar graven aan de Noord/Zuidlijn bracht een schat aan historische voorwerpen aan de oppervlakte, die een rijk beeld schetst van Amsterdam door de eeuwen heen. Het onzichtbare werd zichtbaar. Die magie wilden wij, Fabrique en Q42, met Below the Surface online opwekken.

Helaas vielen we met onze nominatie voor de Van Gogh Belicht campagne uiteindelijk niet in de prijzen. Gelukkig zijn we met dit project nog ‘in de race’ bij de Dutch Interactive Awards, in zowel de categorie Campaign als de categorie Communities. De DIA’s worden op 27 juni a.s. uitgereikt.

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!