Nieuws

Zilveren Lamp voor Below the Surface

12 april 2019

De archeologische website Below the Surface won gisteravond een Zilveren Lamp bij de Dutch Creativity Awards van ADCN! De iconische Lamp is de prijs voor de beste creativiteit en craft in advertising en design in Nederland. Samen met Q42 namen we deze Lamp in ontvangst, voor onze winst in de categorie Design / Platform.

15 jaar graven tijdens de aanleg van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam leverde 700.000 archeologische vondsten op van door de eeuwen heen. Gemeente Amsterdam vroeg Fabrique en Q42 om ‘het gevonden spul’ digitaal aan de wereld te presenteren. De jury roemde de manier waarop de archeologische vondsten van de Amsterdamse metrolijn toegankelijk zijn gemaakt met Below the Surface: “This is a truly fun idea, combining actual archaeology with some decidedly interactive executions.”

De uitreiking van de jaarlijkse Dutch Creativity Awards voor reclame en vormgeving is een initiatief van de Art Directors Club Nederland (ADCN). Naast Below the Surface waren er in 2019 nog ruim 150 nominaties verdeeld over veertig categorieën. De uitreiking vond plaats op donderdagavond 11 april in Casco Amsterdam, waar in totaal zestig Lampen werden toegekend.

original_images/ADCN_Lamp_voor_BtS.jpeg
Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!