Webby Award voor Below the Surface!

Gisteren wonnen we met de website voor Below the Surface een Webby Award. De oscars van het internet! Samen met onze technische partner Q42 en de Gemeente Amsterdam.

24 april 2019
Below the surface collage - Fabrique

Webby’s over de categorie ‘Websites/Weird’: This categorie includes sites that reflect a fresh perspective in thought and action strong enough to start a revolution, change a behavior pattern, or advance old thinking lodged in bad habits. We zijn trots een Webby te winnen in deze categorie omdat we graag de grenzen opzoeken om zo perspectieven te veranderen.

De uitreiking van de Awards vindt plaats op 13 mei in New York.

Hoe presenteer je op een aantrekkelijke manier honderdduizenden archeologische vondsten online?

En wel zodanig dat gebruikers zélf interactief aan de slag willen gaan met die content. Twaalf jaar graven aan de Noord/Zuidlijn bracht een schat aan historische voorwerpen aan de oppervlakte, die een rijk beeld schetst van Amsterdam door de eeuwen heen. Het onzichtbare werd zichtbaar. Die magie wilden we met Below the Surface - 20.000 schatten in 1 digitale etalage online opwekken.

In combinatie met een permanente tentoonstelling op metrostation Rokin en een uitgebreide catalogus presenteert de website de gevonden artefacten aan de hand van een tijdbalk. Door te scrollen van het jaar 2005 naar meer dan 100.000 jaar geleden worden de meest bijzondere voorwerpen ontdekt: van een pistool tot een kunstgebit en van een klootdolk tot een krokodillenkaak. Wie langs de duizenden vondsten scrollt, raakt onherroepelijk gefascineerd door de vele verbanden en verhalen - om er vervolgens zelf nieuwe creaties aan toe te voegen. Meer lezen? Bekijk onze casepagina van Below the Surface - 20.000 schatten in 1 digitale etalage. Of start meteen met scrollen in de archeologische vondsten!