Drie nominaties bij SpinAwards


Trots, want drie van onze projecten zijn genomineerd bij de SpinAwards dit jaar! SmartOcto Tentacles in de categorie Digital Service Idea, Below the Surface in de categorie Website (ism Q42) en Van Gogh Belicht – de Highlights in de categorie Digital Campaign (ism Selmore en Q42). Op 9 april mogen de teams presenteren voor de jury, waarna op 8 mei de awards worden uitgereikt.

1 april 2019

Optimalisatietool SmartOcto Tentacles

SmartOcto is een tool die je niet opzadelt met overbodige informatie. Het geeft je juist een plan. En het voegt analytics samen. Realtime statistieken, over de verschillende platforms heen; websites, apps, nieuwsbrieven en social media. Op een intuïtieve manier visualiseert SmartOcto het bereik van een bericht; gewoon in cijfers die spreken als normale mensentaal. Maar daar blijft het niet bij. De tool geeft dankzij de nieuwste feature SmartOcto Tentacles ook op basis van een slim algoritme gerichte adviezen voor het plaatsen van berichten. Tentacles richt zich op het optimaliseren van de homepage en de indexpagina, de etalage van een journalistiek merk. Ofwel dé plek om een artikel onder de aandacht te brengen. Het is de teaser waarmee je de lezer verleidt om op het verhaal te klikken.

Van Gogh’s brieven

De meesten kennen Vincent Van Gogh vanwege zijn schilderkunsten. Maar wat velen niet weten, is dat hij ook fascinerend kon schrijven. De brieven zijn een soort doorlopend dagboek en geven veel inzicht in de gedachten van Van Gogh. Hoog tijd dus om dit aan het grote publiek te laten zien. Vandaar dat het Van Gogh Museum Fabrique heeft gevraagd om het duurzame deel van de website te ontwerpen waar je Van Goghs brieven kan ontdekken, zelf de mooiste highlights kan delen en podcasts kan beluisteren van bekende Nederlanders over hun favoriete citaten.

Spul presenteren

Hoe presenteer je op een aantrekkelijke manier honderdduizenden archeologische vondsten online? En wel zodanig dat gebruikers zélf interactief aan de slag willen gaan met die content. Twaalf jaar graven aan de Noord/Zuidlijn bracht een schat aan historische voorwerpen aan de oppervlakte, die een rijk beeld schetst van Amsterdam door de eeuwen heen. Het onzichtbare werd zichtbaar. Die magie wilden we met Below the Surface online opwekken.
In combinatie met een permanente tentoonstelling op metrostation Rokin en een uitgebreide catalogus presenteert de website de gevonden artefacten aan de hand van een tijdbalk. Door te scrollen van het jaar 2005 naar meer dan 100.000 jaar geleden worden de meest bijzondere voorwerpen ontdekt: van een pistool tot een kunstgebit en van een klootdolk tot een krokodillenkaak. Wie langs de duizenden vondsten scrollt, raakt onherroepelijk gefascineerd door de vele verbanden en verhalen - om er vervolgens zelf nieuwe creaties aan toe te voegen.