Twee nominaties bij Dutch Creativity Awards


De jury van de Dutch Creativity Awards (ADCN) maakte vandaag de genomineerden van 2019 bekend. Met de website ‘Van Gogh Belicht – de highlights’ is Fabrique genomineerd in de categorie Advertising/Digital. Ook de website voor Below the Surface, met een overzicht van archeologische vondsten van 15 jaar graven tijdens de aanleg van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, behoorde bij de genomineerden in de categorie Digital / Platform. Beide projecten deden we in samenwerking met technisch partner Q42. De website voor Van Gogh Belicht ontwierpen we op basis van het campagneconcept van Selmore.

27 maart 2019

Spul presenteren

Hoe presenteer je op een aantrekkelijke manier honderdduizenden archeologische vondsten online? En wel zodanig dat gebruikers zélf interactief aan de slag willen gaan met die content. Twaalf jaar graven aan de Noord/Zuidlijn bracht een schat aan historische voorwerpen aan de oppervlakte, die een rijk beeld schetst van Amsterdam door de eeuwen heen. Het onzichtbare werd zichtbaar. Die magie wilden we met Below the Surface online opwekken. In combinatie met een permanente tentoonstelling op metrostation Rokin en een uitgebreide catalogus presenteert de website de gevonden artefacten aan de hand van een tijdbalk. Door te scrollen van het jaar 2005 naar meer dan 100.000 jaar geleden worden de meest bijzondere voorwerpen ontdekt: van een pistool tot een kunstgebit en van een klootdolk tot een krokodillenkaak. Wie langs de duizenden vondsten scrollt, raakt onherroepelijk gefascineerd door de vele verbanden en verhalen - om er vervolgens zelf nieuwe creaties aan toe te voegen.

Van Gogh’s brieven

De meesten kennen Vincent Van Gogh vanwege zijn schilderkunsten. Maar wat velen niet weten, is dat hij ook fascinerend kon schrijven. De brieven zijn een soort doorlopend dagboek en geven veel inzicht in de gedachten van Van Gogh. Hoog tijd dus om dit aan het grote publiek te laten zien. Vandaar dat het Van Gogh Museum Fabrique heeft gevraagd om het duurzame deel van de website te ontwerpen waar je Van Goghs brieven kan ontdekken, zelf de mooiste highlights kan delen en podcasts kan beluisteren van bekende Nederlanders over hun favoriete citaten.