Jeroen van Erp nieuw BNO Erelid

Jeroen van Erp is door de algemene ledenvergadering van 14 maart jl. benoemd tot erelid van de BNO vanwege bijzondere verdiensten voor het vak en/of de vereniging.

15 maart 2019

Uit de voordracht: Als mede-oprichter en creatief directeur van het succesvolle multidisciplinair en internationaal opererende ontwerpbureau Fabrique is Jeroen van Erp een van de pioniers geweest van de ontwikkeling van digital design in Nederland. Hij is een breed georiënteerde visionair die zijn kwaliteiten voortdurend ook buiten zijn eigen bureau inzet: voor de ontwerpwereld deed hij dat onder meer als bestuurslid van de BNO, voor het Lab Vlieland en voor de Design & Emotion Society. Tot op heden is hij bestuurslid van het internationaal befaamde congres ‘What Design Can Do’.

Hij speelde een vitale rol in opzet, ontwikkeling en performance van de Dutch Creative Council en het Topteam Creatieve Industrie. Tot in het Koninklijk huis en ver over de Nederlandse grens, is van Erp al vele jaren een aanstekelijk en effectief ambassadeur.

Van Erp schreef tientallen columns en artikelen in vakbladen en andere publicaties. In zijn laatste publicatie 'Think like a designer, don't act like one' geeft hij op speelse wijze inzicht in de kennis en methodes van ontwerpers om tot mooie en spraakmakende oplossingen te komen.

Tot 2015 was Jeroen van Erp actief als een van de directeuren van Fabrique, aansluitend aanvaarde hij in 2016 de functie van praktijkhoogleraar Concept Design aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft.