Het Grootste Museum van Nederland breidt uit


De Kathedraal van Haarlem, de Munsterkerk in Roermond en de Walburgiskerk in Zutphen sluiten zich aan bij het Grootste Museum van Nederland, een samenwerking tussen Museum Catharijneconvent en zestien kerken en synagogen door heel het land.

26 juni 2018
Grootste museum van Nederland - Campagnebeeld

Sinds de opening vorig jaar hebben zo’n honderdduizend mensen de aangesloten kerken en synagogen bezocht en kennis gemaakt met de bijzondere geschiedenis, architectuur en kunstwerken van wat niet voor niets het Grootste Museum van Nederland genoemd wordt. Met het toevoegen van drie nieuwe locaties zet initiatiefnemer Museum Catharijneconvent samen met de kerken een volgende stap in het toegankelijk maken van het nationaal religieus erfgoed.

Succesvol eerste jaar

Nederlanders bezoeken in het buitenland de ene kathedraal na de andere, maar in eigen land lopen ze eraan voorbij. Met de opening van het Grootste Museum van Nederland in de zomer van 2017 is een eerste stap gezet om dit te veranderen. Het afgelopen jaar bekeken zo’n honderdduizend mensen extra de ruim 8500 orgelpijpen, 85 kroonluchters, meer dan 320.000 kaarsjes en 1500 m2 glas-in-loodramen, verspreid over bijna 22.000 m2 vloeroppervlakte.

Grootste Museum van Nederland - audiotour door Fabrique

Grotere spreiding en diversiteit

Met de drie nieuwe locaties wordt niet alleen de landelijke dekking verbeterd, maar ook de variëteit in historische periodes, architectuur en kunstwerken vergroot. Vanaf 14 juli worden ook in de Romaanse Munsterkerk in Roermond, de imposante Kathedraal van Haarlem en de schilderachtige Walburgiskerk in Zutphen vele verborgen schatten belicht. Net als bij de andere locaties van het Grootste Museum van Nederland biedt een audiotour verdieping. Bezoekers horen al dwalend door de kerk bijzondere verhalen of kunnen aan de hand van de tour alle highlights ontdekken.

Lees meer over ons werk voor het Grootste Museum van Nederland.