Fabrique en Q42 winnen Gold European Design Award met Rijksmuseum app

Afgelopen zaterdagavond namen Fabrique, Q42 en het Rijksmuseum in Oslo de Gold European Design Award in ontvangst voor de vernieuwde Rijksmuseum app, dé app waarmee je het Rijksmuseum ‘in je broekzak’ hebt. De Award werd uitgreikt in de categorie Mobile Apps.

4 juni 2018
Gold European Design Award voor Rijksmuseum app

De collectie dicht bij het grote publiek brengen, dat is het belangrijkste doel van Rijksmuseum met de vernieuwde app. Samen met technisch bureau Q42 en het Rijksmuseum ontwikkelden we een app waarmee je de wereldberoemde collectie nu altijd en overal bij de hand hebt. In de trein, thuis op de bank én in het museum zelf.

Het beeld centraal

Samen met Q42 ontwikkelden we eerder al de website van het Rijksmuseum. Een revolutionair ontwerp. Met het gebruik van groot beeld en het online beschikbaar stellen van de hele collectie zette rijksmuseum.nl een nieuwe standaard voor museumsites en webdesign. Net als op de website staat in de nieuwe app het beeld centraal. Eenheid en eenvoud vormden van begin af aan het uitgangspunt. De collectie ontdekken, tickets kopen, je weg vinden en een tour volgen; het kan nu met één heldere app.

De 80 zalen van het Rijksmuseum vragen om een goede wayfinding. De app wijst je eenvoudig de weg door het indrukwekkende gebouw. Je bepaalt zelf waar je heen wilt. Met de vier trappenhuizen van het museum als knooppunten navigeert de app je in maximaal 3 stappen naar een volgend gebied. Zo leer je intuïtief het gebouw kennen.

Multimediatour

De nieuwe multimediatour in de app sluit nauw aan op de wayfinding. Je kunt zelf het museum ontdekken met veertien tours waaronder vier thema-tours: Hoogtepunten, Rembrandt, Gebouw of Koloniaal Verleden. Dankzij innovatieve beacon-technologie in het gebouw krijg je overal informatie op maat, of je nu een thema-tour volgt of zelf door een van de tien chronologische gebieden van het museum rondloopt.

De Rijksmuseum app is beschikbaar in de App Store (iOS) en Google Play (Android). In niet minder dan negen talen: van Nederlands tot Mandarijn Chinees.

Gold European Design Award voor Rijksmuseum app