Drie Lovie Awards voor Fabrique

Fabrique wint dit jaar drie Lovie Awards, de meest prestigieuze internetprijs van Europa! Het resultaat zijn 2 Bronze Awards en 1 People’s Lovie Award. De uitreiking vindt op 15 november a.s. plaats in Londen.

10 november 2018

De website Below the Surface werd onderscheiden met een Bronze Award in de categorie ‘Best Navigation & Structure’. De Rijksmuseum app won ook brons én de publieksprijs in de categorie 'Education & Reference'. In beide categorieen werden overigens alleen bronzen awards uitgereikt, het zilver en goud bleven dit jaar uit. Beide succesvolle projecten zijn tot stand gekomen dankzij de fijne samenwerking met technisch partner Q42.

Verzameling vondsten

Samen met de Afdeling Archeologie van Monumenten en Archeologie (MenA) en Chief Technology Office (CTO) van de gemeente Amsterdam, maakten we de website Below the Surface. Een interactieve website die toegang biedt tot 700.000 archeologische vondsten van door de eeuwen heen, verzameld tijdens 15 jaar graven voor de aanleg van de Noord/Zuidlijn. Je kunt iedere vondst bekijken maar ook toevoegen aan een persoonlijke vitrine en vormgeven zoals jij dat wilt. Bekijk al het ‘spul’ op https://belowthesurface.amsterdam/nl.

Het Rijksmuseum in je broekzak

Samen met het Rijksmuseum vernieuwden we de museum app met een goede wayfinding en nieuwe multimediatours. Met de app heb je de wereldberoemde collectie nu altijd en overal bij de hand. In de trein, thuis op de bank én in het museum zelf. Lees meer over de app op onze website.