Op de voorpagina van The New York Times


Dat ons project 'Below the Surface' wereldwijd heel veel aandacht kreeg, was al enorm tof. Maar de verrassing is deze week helemaal compleet zodra we zien dat we op de voorpagina staan van de krant der kranten!

25 oktober 2018

Deze week schreef The New York Times het artikel 'The Story of Amsterdam, Told Through Its Trash', over de website Below the Surface die wij ontwikkelden in samenwerking met Monumenten & Archeologie en het CTO Innovatieteam van de gemeente Amsterdam en technisch partner Q42. Nadat het artikel online was verschenen, zagen we dat we tevens de voorpagina van de krant hadden gehaald.

Below the Surface toont de vondsten die Amsterdammers door de eeuwen heen in de rivier de Amstel hebben gegooid. Dit 'spul' is opgegraven voor de aanleg van de Noord/Zuidlijn en vertelt de geschiedenis van Amsterdam. We wilden niet alleen de omvang van de vondsten tonen, maar ook de variatie. En de bezoekers moesten in staat zijn om met de vondsten een eigen verhaal te maken.

Een belangrijke (en leuke) functionaliteit is het kunnen maken van je eigen vitrine. Je kunt iedere vondst toevoegen aan een persoonlijke vitrine en vormgeven zoals jij dat wilt. Op deze manier word je op een unieke manier betrokken bij het gevonden ‘spul'. Ook een kijkje nemen? Check Below the Surface.