HuisjeHuisje maakt vinden huurhuis makkelijker.

Hoe vind je sneller een andere huurwoning? Samen met WoningNet, 26 woningcorporaties en technische partij CoolProfs ontwikkelde Fabrique de app HuisjeHuisje. Daten, maar dan nét even anders. 

25 september 2017

Bijna veertig procent van alle Nederlanders wil tussen nu en twee jaar verhuizen. Ze willen groter wonen, of juist kleiner. Rustiger, of juist midden in de stad. Door de lange wachtduur voor een huurwoning lukt het helaas maar 1 op de 13 huurders om ook écht te verhuizen. HuisjeHuisje gaat dat veranderen. 

Tinder voor woningruil

Volgens Pieter Schipper van HuisjeHuisje biedt de app een creatieve oplossing voor een groot probleem: “Als je wilt daten gebruik je Tinder. Waarom zou je dat ook niet kunnen doen als je een ander huurhuis zoekt? Heel veel mensen willen wél verhuizen maar staan jaren op een wachtlijst. Naast nieuwbouw is van huis ruilen ook een oplossing. Alleen al tijdens de eerste test met HuisjeHuisje hadden we duizenden aanmeldingen en vele tientallen matches.” 

Verliefd op een huis?

De intuïtieve app maakt het makkelijk om te swipen door het woningaanbod. Huurders kunnen foto’s en informatie over het eigen huurhuis en de omgeving plaatsen. Door het invullen van huishoudgrootte en -inkomen zien gebruikers alleen (sociale) huurwoningen die ook echt bereikbaar voor ze zijn. Helemaal verliefd op een huis? Dan kun je de woning ‘liken’. Bij een wederzijdse ‘like’ is er een match. 

Na een match kunnen huurders via de app met elkaar chatten en een afspraak maken om elkaars woning te bekijken. Allebei tevreden? Dan kunnen ze de eigen woningcorporatie of verhuurder vragen van woning te ruilen. Doordat er al 26 woningcorporaties met samen 336.000 huurwoningen betrokken zijn bij HuisjeHuisje is de kans op toestemming groot.

HuisjeHuisje is vanaf vandaag beschikbaar voor iOS en Android. Meer informatie over de app is te vinden op HuisjeHuisje.nl