Marko Kruijer wint DIA Pro Best in Tech.


“Goede techniek is onzichtbaar,” zegt hij altijd. Maar gisteren stond onze Tech Lead Marko Kruijer toch te stralen op het podium. In de Beurs van Berlage werd hij onderscheiden met de DIA Pro Best in Tech.

2 juni 2017
Marko Kruijer Fabrique - Uitreiking DIA Pro Best in Tech

Complexe dingen simpel maken: dat is de kracht van Marko. Dat deed hij bijvoorbeeld voor het Nationaal Militair Museum. Het omvangrijke project met een website, een app en niet minder dan 29 interactives, blinkt uit in heldere interactie en inventief gebruik van video. Op alle mogelijke schermen en devices. Technisch complex, zonder dat het opvalt. Want nergens staat de techniek een indrukwekkende beleving in de weg.

Of neem de Van Gogh Multimediatour; drie verschillende tours in elf talen, met beeld, games en audio. Al één miljoen bezoekers namen een duik in het leven van Vincent. En de Wolfgang app, die op een innovatieve manier de concertbeleving verrijkt met uitleg en verhaal.

De DIA Pro wordt sinds 2014 ieder jaar uitgereikt als onderdeel van de Dutch Interactive Awards. Het is dé vakprijs voor uitzonderlijke persoonlijke prestaties op het gebied van digital design en techniek.

Een van de 29 interactives in het Nationaal Militair Museum
Multimediatour Van Gogh Museum
Wolfgang app