Nieuwe website Hermitage Amsterdam.

Met meer dan dertig succesvolle tentoonstellingen in nog geen tien jaar heeft de Hermitage Amsterdam een prominente plaats veroverd in de Nederlandse museumwereld. In de aanloop van de tentoonstelling ‘Hollandse Meesters uit de Hermitage’ ontwikkelde Fabrique een nieuwe website voor het museum. Een website met beeld in de hoofdrol en een flexibele opzet, die de 'museum-in-museum-formule' optimaal weergeeft.

3 oktober 2017
Hermitage Amsterdam - webdesign by Fabrique

De bijzondere tentoonstellingen in het museum vertellen op een verleidelijke manier verhalen over kunst en geschiedenis. Dit verhalende karakter achter de tentoonstellingen hebben we online gebracht. Met de gelaagde opbouw dagen we de bezoeker uit om te ontdekken en verleiden we iedereen om naar de Hermitage te komen, waar sinds 2014 meerdere tentoonstellingen uit verschillende museale collectie tegelijkertijd te zien zijn (de 'museum- in-museum formule').

Hollandse Meesters

Een van de komende tentoonstellingen is ‘Hollandse Meesters’. Vanaf 7 oktober haalt de Hermitage voor het eerst de belangrijkste verzameling Hollandse schilderkunst buiten Nederland van St.-Petersburg naar Amsterdam. Om klaar te zijn voor de verwachte toeloop hebben we de online ticketverkoop een prominente plaats op de site gegeven.

Naast het concept en ontwerp verzorgden we ook de bouw van de website. De flexibele, responsive site is door de Hermitage eenvoudig te beheren met Wagtail; ons favoriete, op het Django framework gebaseerde CMS. De blokkendoos met elementen die we ontwikkelden laat alle ruimte voor het toevoegen van nieuwe verhalen, evenementen en activiteiten

Alle lezingen, workshops en concerten die verbonden zijn aan een tentoonstelling zijn nu op één pagina te vinden. Met het verleidelijke beeld en de nieuwe mogelijkheden voor storytelling is Hermitage.nl klaar voor de toekomst.

 

Hermitage Amsterdam - Homepage design Fabrique

  

Hermitage Amsterdam - webdesign Fabrique

  

Hermitage Amsterdam - expositie  webdesign Fabrique

   

Hermitage Amsterdam - webdesign Fabrique

   

Hermitage Amsterdam - illustration by Fabrique