Edinburgh kleurt geel tijdens 'The International'.

Een fijne bonus van het werken voor festivals: na het harde werk is er een feestje. Hans, Robin, Linda, Martijn en Astrid vlogen vorige week naar het Edinburgh International Festival. Om te genieten van de sfeer, de voorstellingen én om te zien hoe ons werk in het wild uitpakt. Dat laatste overtrof onze stoutste verwachtingen.

23 augustus 2016

Anderhalf jaar geleden benaderde het Edinburgh International Festival ons. Edinburgh Fringe, ooit het kleine onofficiële alternatief, overschaduwde 'The International' totaal. Niet alleen in kaartverkoop; ook op straat viel Fringe meer op. Bovendien ontbrak het The International aan eenheid en eigenheid.

Het resultaat van het vernieuwde merk en de nieuw stijl overtrof onze stoutste verwachtingen. Het eigenwijze geel op billboards, vlaggen en taxi's knalde eruit. Het handschrift van onze creative director stond huizenhoog op Edinburgh Castle. En met 'Welcome World' zette het The Edinburgh International Festival niet alleen zichzelf neer, het sprak ook namens alle festivals en claimde zo weer de positie als de oorsprong van alle Edinburghse festivals.

En wat kan je dan beter doen dan rondlopen, wat drinken met de klant en genieten van het moois in deze stad? Beste voorstelling die wij zagen was 'Interiors', intussen voorbij maar tot 29 augustus zijn er nog tientallen voorstellingen te zien. Of kijk anders het indrukwekkende openingsspektakel 'Deep Time' online terug.

Lees meer over onze case voor het Edinburgh International Festival.