Zweefdrone wint Philips Award.

Goedkope drone-techniek die bijvoorbeeld kan worden ingezet bij de redding van neushoorns in Zambia; de ‘zweefdrone’ SkyHawQ van Q42 en Fabrique werd gisteren in Rotterdam onderscheiden met de Philips People’s Choice Innovation Award.

1 april 2016

SkyHawQ is een gezamenlijk project van management-student Floris van der Breggen, Tim van Deursen (Q42) en Anton Vanhoucke (Fabrique). Door slim gebruik van standaard onderdelen en inzet van goede software ontstond een drone die veel goedkoper en energiezuiniger is dan de huidige militaire drones. Ideaal voor inzet bij missies in afgelegen gebieden in Afrika.

Het team gaat de SkyHawQ nu verder ontwikkelen. Anton Vanhoucke: “Deze award zorgt weer voor veel aandacht voor het project. We gaan nu verder op zoek naar technologische partners en financiers. De award heeft al een aantal interessante leads opgeleverd. En ik heb nu alweer zin in de volgende proefvluchten.”