Kinderwereld Reinier de Graaf komt tot leven.

Het Delftse Reinier de Graaf Gasthuis verhuisde vorig jaar naar een gloednieuw ziekenhuis. Voor de kinderafdeling van de nieuwbouw ontwikkelde Fabrique een concept voor het welzijn van het kind. De stichting Wollebrandcross sponsort één van de vijf nieuwe ‘werelden’. Met de sponsoring is weer een belangrijke stap gezet naar het tot leven brengen van het concept.

18 april 2016

Met het thema ‘Maak van de wereld van de Reinier de Graaf jouw wereld’ dagen we kinderen uit om hun eigen wereld te creëren. Voor de verschillende kinder- en jeugdafdelingen van het ziekenhuis bedachten we vijf verschillende omgevingen: Wijde Wereld, Buitenwereld, Droomwereld, Ontdekkingswereld en Sprookjeswereld. Vijf werelden die thematisch ook weer met elkaar verbonden zijn.

Wandvullende illustraties van Merijn Hos beelden op de gangen van de kinderafdeling nu al de vijf werelden uit. De komende tijd gaan we de werelden verder tot leven brengen met spelletjes, levensgrote kleurplaten, apps, games en luisterboeken. Hoofddoel van al die middelen is dat de kinderen zelf kunnen voortborduren op de verhalen.

Met een significante donatie sponsort de stichting Wollebrandcross de Wijde Wereld. Het Westlandse sportevenement onderstreept daarmee de band met de regio. Een dankbare Jolanda Versteegen, hoofd van de kinderafdeling: “Er zijn prachtige afdelingen gebouwd met nog kale muren die niet uitnodigend zijn voor kinderen. Terwijl wij naast zorg ook het welzijn van een kind heel belangrijk vinden. Wij zijn enorm blij met deze gift. Nu kunnen we een omgeving scheppen waarin het kind zich veilig kan voelen en zelf kan meebepalen.”