SpinAwards voor Wolfgang en Tuin der lusten.

Fabrique werd vanavond tijdens de SpinAwards Night in Amsterdam onderscheiden met twee zilveren awards. De Wolfgang app won zilver in de categorie ‘Digital Service Idea’. Zilver was er ook voor 'Jheronimus Bosch, De tuin der lusten'. Deze interactieve documentaire van Q42, de NTR en Fabrique won de award in de categorie ‘Innovation’.

21 april 2016

Wolfgang is een initiatief van cultuuradviseur Johan Idema. Met Wolfgang kunnen een concertbezoeker de muziek beter begrijpen en beleven. Terwijl de musici spelen, biedt Wolfgang uitleg en verhaal. Door het scherm donker te houden worden andere bezoekers niet gestoord. De vernieuwende en controversiële app brengt de concertzaal naar de 21e eeuw.

De interactieve documentaire ‘Jheronimus Bosch, De tuin der lusten’ brengt de 15e eeuw naar de huiskamer. De documentaire is onderdeel van het ‘transmediale drieluik’ over de schilder van regisseur Pieter van Huystee. De bezoeker wordt meegenomen op een audiovisuele reis door de mysterieuze wereld van Jeroen Bosch. Zo gedetailleerd zag de kijker De Tuin der lusten nog nooit. Of zoals een bezoeker van de Amerikaanse nieuwssite Reddit het stelde: “This is the internet we were promised.”

De SpinAwards voor creativiteit, interactiviteit en effectiviteit in digitale media worden sinds 1998 uitgereikt. De jury kon dit jaar kiezen uit 413 inzendingen.