Nieuwe directie Fabrique.


Fabrique heeft per 1 januari 2016 een nieuwe directie. Erik van der Meer, Matthijs Klinkert en Pieter Jongerius nemen de leiding van ons bureau over. Zij zullen de komende jaren ook onze nieuwe koers verder gaan vormgeven. Voormalig directeuren Jeroen van Erp, Gert Hans Berghuis en Paul Stork blijven als partner en strateeg betrokken bij Fabrique.

single-midden:
foto: ![New management Fabrique: Erik van der Meer, Matthijs Klinkert en Pieter Jongerius]{2461}

18 januari 2016

Erik van der Meer, Matthijs Klinkert en Pieter Jongerius studeerden alle drie af aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft en zijn al langere tijd aan Fabrique verbonden. Pieter Jongerius wordt verantwoordelijk voor strategie en product. Matthijs Klinkert gaat sturing geven aan de commerciële strategie. Erik van der Meer gaat zich richten op de bedrijfsvoering.

De directiewisseling bouwt voort op de richting die ons bureau het afgelopen jaar inzette. Pieter Jongerius: “We zijn bij Fabrique ontwerpers in hart en nieren. We gaan die gedrevenheid breder inzetten om impact te creëren. In nieuwe samenwerkingsvormen, en met andere expertise en ambitie. Binnenkort zullen we deze nieuwe strategie ontvouwen.” Vernieuwen vraagt lef, volgens Jongerius. “We zijn altijd al op zoek geweest naar opdrachtgevers die voorop willen lopen en nieuwe wegen durven inslaan. Daar gaan we de komende tijd nog meer op focussen. ”

Fabrique-oprichter Jeroen van Erp ziet een logische stap naar de toekomst: “Bij ons was het doel altijd al belangrijker dan het middel. Dat zit in ons DNA. We ontwerpen gemak, verwondering, betekenis en gedragsverandering. Pieter, Matthijs en Erik kunnen dat bij uitstek doorontwikkelen.”

Gert-Hans Berghuis en Paul Stork zullen als innovatiestrateeg werken en zich daarnaast bezig houden met nieuwe samenwerkingen. Gert Hans Berghuis: “We hebben hier de afgelopen tijd naartoe gewerkt. Het bureau draait goed en we hebben mooie opdrachten in binnen- en buitenland. Dit is een goed moment voor deze nieuwe directie.”

Meer weten? Bel of mail Eveline Schonewille: 015 21 95 644 / eveline@fabrique.nl