Drie keer winst bij Red Dot Awards.

In november zal Fabrique drie Red Dot Communication Design Awards in ontvangst mogen nemen. De prijzen worden uitgereikt aan het ontwerp van de website voor het Design Museum Londen, het logo voor het Nationaal Militair Museum en de visuele identiteit voor Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond.

10 augustus 2015

De website designmuseum.org ontwikkelde Fabrique samen met Q42. De website voor het Design Museum combineert praktische informatie naadloos met inspiratie en commerciële doelstellingen. De modulaire pagina’s zijn praktisch, en met de beeldvullende foto’s ook heel visueel. Beeldend en uitnodigend plaatst de volledig responsive website de rijke content van het museum op een voetstuk. De website voor het Design Museum werd eerder al in New York al bekroond met een Webby Award 2015 en in Istanbul bij de European Design Awards met een Silver Award.

Het Nationaal Militair Museum opent de wereld van Defensie. Fabrique heeft dit verbeeld in de identiteit. Het logo is robuust en tegelijk open, met een knipoog naar de heraldiek, kenmerkend voor de beeldtaal van de krijgsmacht. Het logo verbindt de standvastigheid van Defensie met de vriendelijkheid van het museum. Samen met het Marinemuseum, het Mariniersmuseum en het Marechausseemuseum is het NMM onderdeel van de Stichting Defensie Musea. We brachten de logo’s van de vier Defensiemusea op één lijn. Door de doorlopende lijn en insigne-achtige stijl vormen de verschillende logo’s een duidelijke visuele familie.

Van verwaarloosde kinderen tot mishandelde baby’s, de realiteit is in de jeugdzorg geen sprookje. De identiteit van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond is daarom bewust simpel, direct en ‘echt’ vormgegeven. Een turquoise vlak staat letterlijk en figuurlijk voor het kind. Als een schild dat het kind beschermt.In de dragers zitten geen overbodige versiersels of kind-figuren. De realistische fotografie zit dicht op de huid van de kinderen. In hun eigen habitat laten ze duidelijk hun emoties zien.
Simpel, direct en echt. De identiteit laat op een typisch Rotterdamse manier (hands on, no-nonsense) zien waar Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond voor staat: voor het kind.

De Red Dot Award is een international erkend kwaliteitslabel voor communicatie en design. Elk jaar ontvangt de jury maar liefst duizenden inzendingen vanuit ongeveer 50 verschillende landen. De 2015 award uitreiking vindt dit jaar plaats in Berlijn op 6 november.