App voor de concertzaal.

Deze week is in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de nieuwe app Wolfgang gepresenteerd. Fabrique [merken, design & interactie] ontwikkelde een app voor iOS en Android waarmee de concertbezoeker muziek beter kan begrijpen en beleven.

28 mei 2015

Wolfgang introduceert de smartphone in de concertzaal. Terwijl de musici spelen, ‘vertelt’ Wolfgang wat er in de muziek is te horen. Laagdrempelig, in goed getimede zinnen. Met de extra uitleg en het verhaal verrijkt Wolfgang de beleving van de muziek.

Met Wolfgang willen de initiatiefnemers de discussie stimuleren over de toekomst van levende klassieke en moderne muziek. De experimentele app laat zien hoe technologie kan worden ingezet om het traditionele cultuurbezoek te vernieuwen. Wolfgang is er op ontworpen om anderen niet af te leiden. Door het scherm donker te houden zorgde Fabrique ervoor dat andere bezoekers zo min mogelijk worden gestoord.

De première van Wolfgang is op 30 mei in het Muziekgebouw aan ’t IJ tijdens een concert van Amsterdam Sinfonietta. Op 20 juni wordt de app ook ingezet tijdens het Holland Festival.

Wolfgang is een initiatief van Johan Idema. Fabrique ontwikkelde de app in samenwerking met Muziekgebouw aan ’t IJ, met steun van Stichting DOEN en het VSBfonds. Wolfgang is gratis te downloaden in de App Store en Google Play.

Voor meer informatie: http://wolfgangapp.nl/