iF Award voor Huizenprijzen-site

De website ‘Huizenprijzen’ van de Tweede Kamer is in Duitsland onderscheiden met de prestigieuze iF Communication Design Award. Huizenprijzen vertelt op een begrijpelijke manier het verhaal van het rapport ‘Kosten Koper’ van de Tijdelijke Commissie Huizenprijzen van de Tweede Kamer. De Tweede Kamer ontwikkelde de site samen met Fabrique.

7 februari 2014

Twintig jaar lang steeg de vraag, terwijl het aanbod stagneerde. De Tijdelijke Commissie Huizenprijzen van de Tweede Kamer onderzocht de ongekende stijging van de huizenprijzen en publiceerde in april 2013 het onderzoeksrapport ‘Kosten Koper’. Samen met Fabrique maakte de commissie de site bij het rapport. Een tablet first website waar je in een paar minuten lekker doorheen kunt bladeren. Met heldere illustraties wordt het verhaal van het rapport op een levendige en voor iedereen begrijpelijke manier verteld. De perfecte samensmelting van techniek, vormgeving en storytelling is nu beloond met een iF Communication Award.

Het iF is een internationaal designforum gevestigd in Hannover. Sinds 1954 reikt het instituut jaarlijks de iF Awards uit, ‘de Oscars van de designwereld’. De award-ceremonie vindt op 28 februari in München plaats.