Nieuw online magazine voor Defensie

Deze maand publiceerde het Ministerie van Defensie het eerste online nummer van de Defensiekrant, voor iedereen die geïnteresseerd is in defensienieuws. Tot vorig jaar werd dit magazine op papier uitgebracht. Met een digitaal voorbeeldmagazine heeft Fabrique een bijdrage geleverd aan het concept van de nieuwe Defensiekrant.

30 januari 2014

Het Ministerie van Defensie publiceerde tot voor kort zeven gedrukte magazines. Om kosten te besparen zonder aan communicatiekracht in te boeten, wil de Rijksoverheid graag de overgang van print naar digitale media bevorderen. Voor de Dienst Publiek en Communicatie van het Ministerie van Algemene Zaken deed Fabrique een eerste verkenning naar interactie en vorm van de magazines van Defensie. We voerden ook een usability test uit op deze eerste verkenning, om vervolgens de learnings direct toe te passen.

Alle bevindingen uit het vooronderzoek werkten we in vorm, interactie en front end techniek uit in een ‘proof of concept’. Dit responsive voorbeeldmagazine vormde de basis voor de nieuwe Defensiekrant. Dienst Publiek en Communicatie ontwikkelde samen met het Mediacentrum Defensie het concept in korte tijd door naar een overzichtelijk en volledig online magazine met heldere artikelen, die op elk device tot hun recht komen. De Defensiekrant is voor Defensie én de Rijksoverheid een belangrijke stap van papier naar online.

Lees het eerste nummer van de Defensiekrant!