Wouter Middendorf als Science Rockstar

Interactieontwerper Wouter Middendorf is onlangs geïnterviewd door het weblog Science Rockstars. Het blog doet onderzoek naar webdesign en persuasive design. ‘Data driven. Human obsessed.’ Science Rockstars combineert ‘softe’ gedragswetenschap met harde technologie. Ze doen onderzoek naar de beste (wetenschappelijke) tools om tot resultaat te komen. inSights behoort volgens Science Rockstars tot een van deze tools. In het interview vertelt Wouter over de waaiervorm, perceptie en de Human Gaze. Lees het hele interview op Science Rockstars.

10 juli 2013

inSights is een ontwerptool voor visuele persuasion. inSights werd ontwikkeld door Wouter Middendorf tijdens zijn afstudeerstage bij Fabrique, in samenwerking met de technische universiteiten in Delft en Ankara. De tool helpt webontwerpers bij het maken van persuasive design op visueel niveau. inSights bevat daarvoor 60 concrete principes, die inspelen op perceptie van gebruikers door middel van simpele visuele eigenschappen. Op deze manier kunnen we gebruikers beïnvloeden in hun beslissingsproces op websites en zo de conversie proberen.