Schooltas wint Europese Comenius EduMedia Siegel

Schooltas is op donderdag 20 juni 2013 door het internationale 'Gesellschaft für Pädagogik und Information' voor de tweede keer bekroond met een Europese Comenius Edumedia Siegel voor multimediale innovaties in het onderwijs.

27 juni 2013

Schooltas

ThiemeMeulenhoff zet sinds twee jaar, samen met docenten en leerlingen, stappen om samen leren opnieuw uit te vinden. Met leeroplossingen zoals Schooltas draagt ThiemeMeulenhoff bij aan de ontwikkeling van digitaal en leerlinggestuurd onderwijs. Fabrique en Q42 zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van Schooltas.
Schooltas is ontwikkeld voor docenten in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs die op een innovatieve manier digitaal willen lesgeven. Alle vertrouwde lesboeken en werkboeken van ThiemeMeulenhoff, zoals bijvoorbeeld de complete biologiemethode 10voorBiologie en Grieks en Latijn van uitgeverij Hermaion, zijn digitaal beschikbaar in Schooltas. Door het klassikaal en individueel werken met Schooltas stimuleert de docent de talentontwikkeling van élke leerling met als uiteindelijk resultaat het verhogen van de (individuele) leeropbrengsten. Schooltas is beschikbaar voor iPad, laptop, PC en tablet en wordt op dit moment gebruikt door 56 scholen en 7.000 leerlingen.

Gesellschaft für Pädagogik und Information

Het Gesellschaft für Pädagogik und Information (GPI), wetenschappelijk vakgezelschap voor multimedia, onderwijstechnologie en mediadidactiek, reikte dit jaar in Berlijn voor de 18e keer de Comenius EduMedia Awards uit voor pedagogisch en inhoudelijk excellente ICT-oplossingen voor het onderwijs.

Meer informatie vind je op www.schooltas.net