Gold & Silver European Design Award voor Fabrique

Afgelopen zaterdagavond vond in Belgrado de Award Show van de European Design Awards plaats. Fabrique won hier een gouden Award voor de website rijksmuseum.nl in de categorie Information site en een zilveren Award voor de mobiele apps van 9292 in de categorie Mobile apps.

10 juni 2013

‘Gold’ voor rijksmuseum.nl

‘Tablet first’ was een van de belangrijkste uitgangspunten bij het ontwerp van rijksmuseum.nl. De responsive website is geoptimaliseerd voor gebruik op tablet: helder en eenvoudig, met duidelijke knoppen. Rijksstudio vormt een bijzonder onderdeel van de website. Afbeeldingen in hoge resolutie van 125.000 kunstwerken zijn in Rijksstudio vrij te downloaden. Zelf verzamelingen maken, haarscherp op inzoomen, details uitsnijden en zelf uitprinten op canvas, je laptophoes of zelfs je auto; het kan allemaal in Rijksstudio.
“Rijksstudio blijft maar gaan. Nog iedere week ontvangen we aanvragen voor interviews en verschijnen er enthousiaste reacties in print en op social media. En niet te vergeten, de aanwas van nieuwe Rijksstudio’s vermindert niet, integendeel!”. Adus Peter Gorgels, Internet Manager and Editor, Rijksmuseum.

Rijksmuseum homepage

Zilveren award voor mobiele apps 9292

Fabrique heeft op basis van de nieuwe strategie van 9292|REISinformatiegroep BV het merk 9292 opnieuw gedefinieerd. 9292 is nu persoonlijker en pro- actiever: van reisadvies naar persoonlijk advies. Het innovatieve karakter blijft behouden en klanten staan nog meer centraal in de nieuwe dienstverlening. De nieuwe pay off ‘9292 reist met je mee’ weerspiegelt het nieuwe, persoonlijke karakter. Vanuit dit nieuwe merk ontstonden de vernieuwde website 9292.nl, apps voor iPhone, Android en Windows Phone en een crossmediale introductiecampagne. De app is al meer dan 2 miljoen keer gedownload en werd bij NUtech.nl genoemd als nummer 1 van de 10 beste apps van Nederland.
Stefan Hulman, Algemeen directeur 9292: ‘Een European Design award is natuurlijk een fantastisch compliment voor Fabrique als ontwerper van de app. Maar we ervaren het toch ook als een compliment voor 9292, als opdrachtgever voor het ontwerp en de bouw van de app. We zijn dan ook ontzettend trots en we blijven ons inzetten om onze diensten zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de reiziger.’

Voor zowel de website voor het Rijksmuseum als de mobiele apps voor 9292 werkten wij samen met technisch partner Q42.

De European Design Awards zetten, sinds de start in 2006, jaarlijks het beste van communicatiedesign in Europa op een rij. De Awards zijn een samenwerking tussen vijftien vooraanstaande Europese designmagazines. Dit jaar werden de prijzen uitgereikt in Belgrado, European Design Capital 2013.