Het verhaal achter de huizenprijzen

Vandaag is tijdens een persconferentie bij de Tweede Kamer het onderzoeksrapport ‘Kosten Koper’ over de oorzaken van 20 jaar stijgende huizenprijzen in Nederland gepresenteerd. Tijdens de presentatie ging ook de online versie van het rapport live. Voor het eerst wordt een rapport van de Tweede Kamer ook als interactief verhaal aangeboden. Fabrique ontwierp en realiseerde deze online versie.

10 april 2013

De huizenmarkt raakt iedereen en daarom moet ook iedereen de oorzaken en gevolgen van de prijzenontwikkeling kunnen begrijpen. Samen met onderzoekers van de Tweede Kamer bracht Fabrique het rapport terug tot de essentie. Wij vertellen het verhaal zo veel mogelijk met beeld en animaties. Zo wordt de complexe problematiek toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen.

Van de aanleiding van het Parlementair onderzoek tot aan de aanbevelingen voor de toekomst vertelt ‘Kosten Koper’ het verhaal achter twintig jaar stijgende huizenprijzen. De ontwikkelingen op de hypotheekmarkt, de rol van de overheid en de complexiteit van het bouwproces komen allemaal aan bod. Daarmee geeft de online versie van ‘Kosten Koper’ op een heldere manier antwoord op veel vragen die bij de Nederlandse burgers leven.