Gouden SpinAward voor Rijksmuseum.nl & Rijksstudio

Vanavond hebben Fabrique, het Rijksmuseum en technisch partner Q42 een SpinAward –de vakprijs voor creativiteit in digitale media- in ontvangst genomen! In de categorie websites werd de nieuwe website voor het Rijksmuseum, inclusief het bijzondere onderdeel ‘Rijksstudio’, bekroond met een Gouden SpinAward. Rijksmuseum.nl leert en inspireert, verrast en verleidt. Zo brengt de website de collectie én het museum dicht bij het publiek.

11 april 2013

"Een website met internationale allure", zo luidde het juryrapport voor Rijksmuseum.nl. Het is voor het eerst dat Fabrique een SpinAward aan haar Wall of Fame mag toevoegen.

‘Tablet first’ was een van de belangrijkste uitgangspunten bij het ontwerp van rijksmuseum.nl. De responsive website is geoptimaliseerd voor gebruik op tablet: helder en eenvoudig, met duidelijke knoppen. Rijksstudio vormt een bijzonder onderdeel van de website. Afbeeldingen in hoge resolutie van 125.000 kunstwerken zijn in Rijksstudio vrij te downloaden. Zelf verzamelingen maken, haarscherp op inzoomen, details uitsnijden en zelf uitprinten op canvas, je laptophoes of zelfs je auto; het kan allemaal in Rijksstudio.