Rijksmuseum website genomineerd voor SpinAward

Het afgelopen weekend werd de nieuwe Rijksmuseum website door de SpinAwards jury genomineerd! Dinsdag 26 maart a.s. zijn er jury presentaties, waarna op 11 april tijdens de SpinAwards Night de winnaars bekend worden gemaakt.

18 maart 2013

Eind 2012 ging de geheel vernieuwde website van het Rijksmuseum live. Een nieuwe website die de bezoeker stimuleert om met het tablet op schoot op ontdekkingstocht te gaan door de collectie. Fabrique ontwierp de nieuwe website. Samen met technisch partner Q42 werd de site volledig responsive (tablet first!) ontwikkeld.

Een bijzonder onderdeel van de website vormt ‘Rijksstudio’: jouw eigen verzameling, knutselplek en museumshop in één. In Rijksstudio kun je afbeeldingen in hoge resolutie van niet minder dan 125.000 kunstwerken vrij downloaden. Zo kun je de afbeelding van De Nachtwacht downloaden en haarscherp op canvas afdrukken. Of een bijzonder detail van het Melkmeisje uitsnijden en dat bij AH Fotoservice op een mok laten zetten.

Bekijk onze nominatie -en de 63 andere genomineerden- op de site van de SpinAwards.