Schooltas wint innovatieprijs


Schooltas van educatieve mediaspecialist ThiemeMeulenhoff is de winnaar van de publieksprijs innovatieroute van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) 2013 in de categorie voortgezet onderwijs.

24 januari 2013

De NOT is de grootste vakbeurs voor onderwijsprofessionals in Nederland. Eén van de doelstellingen van de NOT is ‘de nieuwe ontwikkelingen voor het onderwijs in Nederland laten zien aan een breed publiek’. Het vernieuwende karakter, de praktische toepasbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van Schooltas gaven bij de vakjury al eerder de doorslag bij de nominatie voor de innovatieprijs.

“Wij zijn erg blij met het feit dat Schooltas door het publiek is verkozen tot het meest innovatieve product van 2013 in de categorie voortgezet onderwijs", aldus Roel Bakker, directeur-uitgever ThiemeMeulenhoff. "Meer erkenning kun je niet krijgen. Schooltas is twee jaar geleden in samenwerking met docenten ontwikkeld en wordt ook nu nog steeds getoetst en doorontwikkeld. Op deze manier kunnen we ook in de toekomst het beste uit élke leerling halen. Schooltas is dus geen eindpunt, maar een startpunt. Deze prijs geeft aan dat we op de goede weg zitten."

Verhogen leeropbrengst
Schooltas is ontwikkeld voor docenten in het Primair, Voortgezet en Beroeps Onderwijs, die op een innovatieve manier digitaal willen lesgeven. Alle vertrouwde lesboeken en schriften van ThiemeMeulenhoff, maar ook bijvoorbeeld de complete biologie methode 10voorBiologie en Grieks en Latijn van uitgeverij Hermaion, zijn digitaal beschikbaar in Schooltas. Naast de bestaande content kan eigen content van docenten en leerlingen worden toegevoegd en gedeeld worden door het plaatsen van ‘prikkers’. Op deze manier ontstaat er een interactieve manier van lesgeven. Door het klassikaal en individueel werken met Schooltas stimuleert de docent de talentontwikkeling van élke leerling met als uiteindelijk resultaat het verhogen van de (individuele) leeropbrengsten. Schooltas is beschikbaar voor iPad, laptop, PC of tablet en wordt op dit moment gebruikt door 56 scholen en 7.000 leerlingen.
Fabrique en Q42 zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van Schooltas.

Meer informatie vind je op www.schooltas.net