Gold & Bronze European Design Award voor Fabrique

Afgelopen zaterdagavond vond in Helsinki de Award Show van de European Design Awards plaats. Fabrique won hier een gouden Award voor de website Xwashier en een bronzen Award voor het boek ‘Memories can’t wait’, dat werd gemaakt ter ere van het 40 jarige bestaan van poptempel De Effenaar in Eindhoven.

29 mei 2012

Xwashier

Met xwashier wordt heel Nederland een museum. Bijzondere plaatsen, personen, gebouwen of grote gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis (zoals de Afsluitdijk, Panorama Mesdag en Slot Loevestein) hebben een eigen unieke marker gekregen. Deze marker is opgebouwd uit 2 beelden die het verhaal van de locatie illustreren, bovenop de ‘x’ die de locatie aangeeft. De marker vormt de sleutel tot de app; scan de marker met je mobiele telefoon en je krijgt een verhaal over de plaats waar je op dat moment staat. Fabrique ontwikkelde xwashier samen met Vandejong in opdracht van het Nationaal Historisch Museum.

Memories can’t wait

De roemruchte 40-jarige geschiedenis van poppodium Effenaar is vastgelegd in het jubileumboek ‘Memories can’t wait’. Het boek typeert zich door de gezeefdrukte glow-in-the-dark letters op de voorkant en de veelkleurige inhoud boordevol verhalen en daarbij behorende foto’s, knipsels, posters, flyers en tickets. Het boek is geschreven door oud-medewerker en popjournalist Niels Guns, vormgegeven door Fabrique en is verkrijgbaar in de boekhandels via Lecturis publishing.

De European Design Awards zetten, sinds de start in 2006, jaarlijks het beste van communicatiedesign in Europa op een rij. De Awards zijn een samenwerking tussen vijftien vooraanstaande Europese designmagazines. Dit jaar werden de prijzen uitgereikt in Helsinki, European Design Capital 2012.