Fabrique nauw betrokken bij ontwikkeling Nationaal Militair Museum

3 april 2012

De Rijksgebouwendienst heeft laten weten het voornemen te hebben om Heijmans aan te wijzen als geselecteerde gegadigde voor het project PPS Defensiemuseum Soesterberg. Het project omvat zowel het ontwerp, nieuwbouw, onderhoud, financiering als het facilitaire beheer van het nieuwe Nationaal Militair Museum en het museumkwartier op de voormalige militaire vliegbasis in Soesterberg.
Het consortium, bestaande uit Heijmans, Burgers Ergon, ARCADIS AQUMEN Facility Management, Vermaat Horeca Exploitatie Holding, Claus en Kaan Architecten BV, H+N+S, Kossman.dejong, ABT en Deerns, wordt door Fabrique geadviseerd op het gebied van digitale media.
Fabrique ontwikkelt, in samenwerking met Kossmann.deJong, Bruns en Shosho, alle interactiviteit zowel binnen als buiten het museum. Een mobiele app, augmented reality en touch toepassingen behoren hiertoe, evenals de integratie van ontwikkelingen als Near Field Communications en beeldherkenning. Het nieuwe museum wordt, volgens planning, geopend in 2014.