Fabrique wint 3 iF awards

Fabrique ontvangt 3 iF communication design awards, die in februari 2012 in München worden uitgereikt. Deze prestigieuze Duitse designprijzen zijn toegekend aan de website van Het Nationale Ballet, de animatie voor het SNS REAAL online jaarverslag 2010 en het crossmediale project xwashier dat Fabrique in samenwerking met het Nationaal Historisch Museum en Vandejong bedacht en ontwikkelde.

31 oktober 2011

De website voor Het Nationale Ballet is prijswinnend in de categorie “digital media – public service websites”. De site toont de wereld achter het ballet en kruipt dicht op de huid van de dansers en choreografen. Het laat zien dat ballet méér is dan alleen een voorstelling, door de dansers en choreografen van Het Nationale Ballet met verhalen en beeldende fotografie te presenteren als popsterren.

Voor SNS REAAL ontwierp Fabrique een animatie voor het online jaarverslag “Eenvoud is mensenwerk”. De honderd pagina's van het financiële jaarverslag over 2010 zijn teruggebracht tot tweehonderd woorden in een filmpje van twee minuten. SNS REAAL medewerkers spelen de hoofdrol tegen een simpele witte achtergrond. Zonder ingewikkelde camerabewegingen lijkt het alsof het in één take is opgenomen. Het filmpje wint de designprijs in de categorie “digital media - moving images”.

Xwashier is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het Nationaal Historisch Museum, communicatiebureau Vandejong en Fabrique. Xwashier doorbreekt de fysieke grenzen van het museum door geschiedenis te presenteren op de plek waar het gebeurde, steeds onder een wisselend thema. De x staat voor een persoon, een gebeurtenis, een gebouw of een plek. Elke locatie heeft een marker met een uniek symbool die het verhaal van de plaats illustreert. Een bezoeker scant de marker met zijn iPhone via een speciaal ontworpen app en de geschiedenis begint. Xwashier ontvangt een iF award in de categorie “crossmedia – corporate design”.

Het iF is een internationaal forum voor design gevestigd in het Duitse Hannover. Sinds 1954 reikt het instituut jaarlijks de prestigieuze iF awards uit, belangrijke internationale designerkenningen. Voor de iF awards 2012 ontving het forum 4.322 inzendingen uit 48 verschillende landen. Tijdens de iF design awards night op 10 februari 2012 worden alle awards uitgereikt en tevens de iF gold award winnaars bekendgemaakt.