Twee Golden European Design Awards voor Fabrique


WOW! Fabrique wint met het ‘Haags Wonen jaarverslag 2008’ voor woningcorporatie Haag Wonen en de samen met Max Kisman ontworpen website CityOneMinutes twee Golden European Design Awards! De awards werden gisteravond uitgereikt bij de afsluiting van het European Design Festival 2010 in Rotterdam.

31 mei 2010

Haag Wonen is één van de drie grote woningcorporaties in Den Haag. In het jaarverslag ‘Haags Wonen’ van de corporatie staan de bewoners centraal. Door de karakteristieke foto’s van Boudewijn Bollmann en de vele persoonlijke interviews loopt het thema 'trots' als een rode draad door het verslag. De visueel aantrekkelijke infographics, de gedurfde omslag en het chique, maar duurzame papier geven het jaarverslag een uniek karakter.

De stad als levend organisme is het onderwerp van de website CityOneMinuters.org. Kunstenaars over de hele wereld leggen het stadsleven vast in persoonlijke video-impressies van precies één minuut. Het resultaat is een collectief kunstwerk, een collage van duizenden video’s waar de bezoeker op een innovatieve manier doorheen kan surfen. City One Minutes is een gezamenlijk initiatief van het documentairekanaal Holland Doc 24/VPRO en The One Minutes Stichting. Wij ontwikkelde CityOneMinutes.org in samenwerking met Max Kisman en Studio Stomp.