Bibliotheek Deventer & Fabrique genomineerd voor Digitale Erfgoedprijs

De game 'Expeditie Deventer', die Fabrique bedacht en realiseerde voor de Bibliotheek Deventer, is genomineerd voor de Digitale Erfgoedprijs! Expeditie Deventer is een urban game voor jongeren met inzet van de mobiele Augmented Reality browser Layar. Tijdens de Digitale Erfgoedconferentie op 7 & 8 december a.s. wordt de winnende erfgoedinstelling bekend gemaakt.

10 november 2010

Het Expeditie Deventer project is een pilot, met als doel om te leren hoe deze techniek jongeren op een speelse en informatieve manier iets kan leren over toekomst, heden en verleden van Deventer. Secundair doel is de positie van de bibliotheek bij deze doelgroep als informatie-/kenniscentrum te versterken.

De game is een moderne variant van de aloude speurtocht. Teams van scholieren rennen door de stad met een smartphone waarmee ze op bepaalde plekken 3D objecten, beeld of video kunnen bekijken. Vragen en opdrachten over verleden, heden en toekomst van een plek leveren punten op. Voor de antwoorden is hulp nodig van een deel van het team dat in de Bibliotheek zit en de collectie en internet kan doorzoeken.

Op 7 & 8 december 2010 vindt de Digitale Erfgoedconferentie 2010 plaats in De Doelen, Rotterdam. Dan wordt ook de winnende erfgoedinstelling bekend gemaakt.