Twee Duitse Reddot Awards voor Fabrique

Opnieuw vallen het TNT jaarverslag 2008 en het boek Enriching in de prijzen. Dit keer worden deze projecten van Fabrique bekroond met een Reddot Communication Design Award.

17 augustus 2009

Net als in 2007 ontwierpen wij het jaarverslag 2008 voor TNT, wat bestaat uit een financieel verslag en een corporate brochure. Het thema ‘Sure we can’, weerspiegelt de wil van TNT om tot het uiterste gaan in de dienstverlening naar hun klanten toe. Voor de corporate brochure is gekozen om de drivers van mensen te verwoorden en te verbeelden, ondersteunt door fotografie van Anton Corbijn. In de uitvoering van het jaarverslag is tot in detail gekeken hoe het slimmer en verfijnder kan om zo uitdrukking te geven aan het thema. Van de duimgreep in het annual report om zo de belangrijkste financiële gegevens snel toegankelijk te maken, via de gelaserde omslag tot aan de illustraties in de corporate brochure.

Het boek ‘Enriching’ is gemaakt naar aanleiding van de workshop "Verrijk de beleving van reizigers op vliegvelden door het ontwerpen van ingrepen met een bewust emotioneel effect” geïnitieerd door de Design & Emotion Society. Aan de workshop namen Chinese en Nederlandse ontwerpers en studenten mee. Het boek is het verslag van deze workshop - die zowel in China als in Nederland plaatsvond - en laat een aantal mooie cases zien van belevingsgestuurd ontwerpen vanuit een theoretisch kader.
Niet alleen de eindresultaten worden in dit boek zichtbaar gemaakt, maar ook het gestructureerde ontwerpproces en de toepassing van de emotietheorie. Schetsen zijn gewoon afgebeeld zoals ze tijdens de workshop aan de muur hingen. De gebruikte Post-its zijn rechtstreeks overgenomen, terwijl felle fluorescerende oranje stickertjes op verschillende punten in het boek de emoties aanstippen. ‘Enriching’ oogt als een echt schetsboek: ruw en onafgewerkt, maar zichtbaar met veel aandacht en liefde gemaakt.

Op 9 december a.s. zullen de awards worden uitgereikt tijdens de Reddot Awards Ceremony.
Onlangs werden het TNT jaarverslag 2008 en Enriching al onderscheiden met een iF Communication Design Award.