Agile Design

In het afgelopen jaar heeft Fabrique zich in rap tempo een nieuwe projectmethode eigengemaakt, de Agile Design methode “Scrum”. In projecten voor onder andere Sanoma Jonge Gezinnen, Ziggo, Weeronline en Albert Heijn hebben we deze voor de design-wereld nieuwe methode met succes toegepast.

1 november 2009

Door te Scrummen kunnen we sneller en meer beheerst ontwerpen en ontwikkelen. Agile projecten hebben een bijzonder intensief karakter, waarin de klant een heel grote rol heeft, aan boord van het team. Hierdoor groeit de succeskans van het project enorm, maar is tegelijkertijd zeker niet iedere project/klant combinatie geschikt.

Agile development methoden zijn afkomstig uit de ontwikkel-discipline. De toepassing ervan in een ontwerp-omgeving vergde de nodige aanpassingen, zoals extra sprints om een conceptgerichte projectstart mogelijk te maken. Bovendien merken we dat elk project z'n eigen eisen stelt aan het proces, en moeten onze Agile teams daarom vaak improviseren. Het kenmerkende van Agile is niet alleen de snelheid, maar ook het fysieke werken met een scrum board in een speciaal ingerichte ruimte. Dit maakt het werken in een Scrum project niet alleen heel effectief, maar gewoon ook heel leuk :-)

15 oktober jongstleden heeft Pieter Jongerius onze ervaringen gepresenteerd op de User Experience Cocktail Hour Amsterdam, die voor de gelegenheid door Fabrique gehost werd. Deze presentatie is met enthousiasme ontvangen door de 60 collega’s uit de industrie, waaronder mensen van Mirabeau, Lost Boys, Tom Tom en vele anderen. Een aantal bureau’s heeft inmiddels enige ervaring met de methode opgedaan, maar zijn (net als Fabrique zelf) nog zoekende naar de ideale methode. Er bestond daarom grote belangstelling voor onze best practices.

Bekijk zeker even de presentatie, met veel foto’s uit het scrum-proces.

Voor meer informatie over de UX Cocktail Hour, check de Yahoo! groep.