Best-of-the-best award voor Fabrique en Anton Corbijn met TNT jaarverslag

Fabrique Communicatie en Design heeft met het TNT Jaarverslag 2007 (met fotografie van Anton Corbijn) een Best-of-the-best Award gewonnen bij de Red Dot Awards. De jury van de prestigieuze Duitse ontwerpprijs ontving dit jaar 5.885 inzendingen uit 39 landen. Daarvan werden 38 inzendingen bekroond met een Best-of-the-best Award.

3 december 2008

Het milieuvriendelijke TNT Jaarverslag past in de traditie die TNT heeft opgebouwd op het gebied van kenmerkend design. Het reliëf op de voorkant, de duimgreep voor snelle navigatie en het matte recycled papier in verschillende diktes maken het verslag heel voelbaar. Het jaarverslag werd ontworpen in combinatie met de corporate brochure “New Growth”. De verhalende, documentaire-achtige fotografie van Anton Corbijn verbeeldt in deze brochure de groei in de nieuwe markten China en Brazilië. Door de doordachte inpassing van Corbijns werk in de brochure versterken ontwerp en fotografie elkaar.

Naast de Best-of-the-best Award voor TNT won Fabrique ook een Red Dot Award met de huisstijl van het Holland Dance Festival in Den Haag. De prijzen zijn op 3 december uitgereikt tijdens het Red Dot Gala in het Red Dot Design Museum in Essen.