Goud voor Carte Orange

Donderdag 27 april 2006 werden tijdens het Keying into the brain festival in Amsterdam de SAM Awards uitgereikt, een onderscheiding voor beeldschermproducties gemaakt voor een specifieke doelgroep. Fabrique won een Gouden SAM Award voor het ontwerp van de website 'Carte Orange' voor ThiemeMeulenhoff.

27 april 2006

'Carte Orange' is een interactieve leermethode Frans. Fabrique ontwierp de site in opdracht van ThiemeMeulenhoff voor leerlingen van de onderbouw van het middelbaar onderwijs. Op www.carteorange.nl worden de leerlingen meegenomen op een virtuele 'Tour de Paris'. Deze virtuele tour brengt de leerlingen langs bekende en minder bekende hotspots van Parijs. In de metro, op de boulevard en in het warenhuis wachten opdrachten, leesoefeningen en verrassende toepassingen, zoals de als frisdrankautomaat vermomde vocabulaire-trainer ‘Mot-O-Matique’. De combinatie van beeld en geluid, de heldere structuur en de prikkelende oefeningen maken van Carte Orange een ideale methode om spelenderwijs Frans te leren.

Redacteuren van ThiemeMeulenhoff hebben volledige vrijheid in de inhoudelijke inrichting van de leermethode. Dankzij de innovatieve beheeromgeving kan men zelf bepalen welke oefening waar wordt ingezet en met welke inhoud.

De goede samenwerking tussen ThiemeMeulenhoff, de auteurs en Fabrique maakt dit product succesvol. Mede dankzij het feit dat ThiemeMeulenhoff zelf gemakkelijk de website van content voorziet en de content tevens zeer up-to-date houdt.

Keying into the Brain gaat over mediaproducties zoals websites, multimedia of films, die gemaakt zijn in opdracht van bedrijfsleven, overheid of instellingen. In de sfeer van een inspirerend mediafestival worden tijdens Keying into the Brain meer dan 80 actuele en vooraanstaande projecten vertoond of gepresenteerd. Deze projecten dingen tevens mee naar de uitreiking van de jaarlijkse SAM Awards.

De Stichting Audiovisuele Manifestaties (SAM) nomineerde in de categorie internet ook de website Visboek (www.kb.nl/visboek) die Fabrique ontwikkelde in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek.