Fabrique wint Red Dot Award voor energieboek

Fabrique is in de prijzen gevallen bij de Duitse Red Dot Awards. De Red Dot is een van de toonaangevende prijzen in de ontwerpwereld. De onderscheiding voor het boek Beleef 2030 is ‘een bewijs van bijzondere creativiteit en kwaliteit van uw werk’, aldus de internationale jury. Op vrijdag 3 december in Essen vindt de awardsceremonie plaats.

In totaal zijn er 2936 werken uit 27 landen ingezonden voor de Red Dot Communication Design Awards 2004. 229 daarvan zijn beloond met een award, waaronder Beleef 2030, wat eerder ook al in de prijzen viel bij de iF Design Awards.

23 juli 2004

Beleef 2030

Het multidisciplinaire ontwerpbureau uit Delft ontwierp in opdracht van Essent N.V. het boek Beleef 2030, 4 toekomstscenario’s voor de energiewereld, de weerslag van het project ‘Beleef 2030’. In het boek worden vier toekomstige wereldbeelden zijn uitgewerkt. De lezer wordt uitgedaagd te grasduinen in het boek en met de vier aangeboden scenario’s zijn eigen toekomstvisie te creëren. Van de focus heel dichtbij naar een focus verder weg. Het boek is daarom vooral een lees-, denk- en doeboek.

De vier scenario’s laten onderling een eenheid in verscheidenheid zien met de keuze voor verschillend papier, typografie en inkt. De fotografie zit ‘dicht op de mens’, waarbij de periode waarin het boek ‘vooruitkijkt’, létterlijk is vertaald in close-ups van diverse personen van nul tot zeventig jaar oud. De omslag met de hittegevoelige inkt verwijst zowel naar de toekomst (‘het zwarte gat’) alsook de core-business van Essent, energie (of: warmte).