Vier iF Communication Design Awards voor Fabrique!

Fabrique [design, communicatie & nieuwe media], is ruim in de prijzen gevallen bij de Duitse iF Communication Design Awards. Het multidisciplinaire ontwerpbureau uit Delft is met maar liefst 4 awards bekroond in vier verschillende categorieën.

6 juni 2004

In de categorie Animation is er een award voor de animatie van TPG Post. Deze animatie ondersteunt de (tevens door Fabrique ontworpen) website www.tpgpost.nl/kinderpost en is speciaal gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Hoofdrolspeler Bart Brief geeft op speelse wijze uitleg over de ‘weg van de brief’ van brievenbus tot geadresseerde.

De website voor het driedaagse pop- en cultuurfestival Lowlands 2004 krijgt een award in de categorie Screendesign. Fabrique was verantwoordelijk voor de technische realisatie en het interactiedesign van het ontwerp van Peter te Bos en Marc Fabels.

Maar liefst twee bekroningen zijn er voor de publicatie Kalasjnikov, Geweer zonder grenzen, ontworpen door Fabrique in opdracht van het Legermuseum. De publicatie, de eerste in de Nederlandse taal over dit onderwerp, ondersteunt de gelijknamige expositie in het Legermuseum in Delft. Kalasjnikov werd eerder dit jaar al opgenomen in de selectie Best Verzorgde Boeken en sleept nu een iF award in de wacht in de categorie Information en in de categorie Publishing Media.

De concurrentie was groot: in totaal zijn er 1003 werken uit 34 landen ingezonden voor de iF Communication Design Awards 2004.