Hoe wij werken

Hackathons

Hoe wij werken hackathons

Big thinking terwijl de tijd wegtikt.

Een creatieve race tegen de klok.


Een hackathon is een event waarbij een team van designers, developers, projectleiders en strategen komen bij elkaar om in korte tijd een probleem op te lossen. In slechts 24 of 48 uur wordt er door verschillende teams keihard gewerkt om tot een creatieve en innovatieve oplossing te komen. De beste oplossing wint.


original_images/HackingHealth-tot-in-de-late-uurtjes.jpg

Vrijuit denken en een frisse blik.

Onder tijdsdruk een oplossing bedenken voor een complex probleem zorgt voor een oplossingsgerichte en doelgerichte aanpak. En een creatief resultaat. Je laat namelijk niets in de weg staan, je maakt je geen zorgen over een bepaalde status quo of de vervelende geschiedenis van het eerdere traject. Je kunt vrijuit denken en kijken met een frisse blik. Dat zorgt voor veel energie én grootse ideeën.

Hack the Planet + gemeente Den Haag

Virtual Reality voor ouderen

Fabrique deed samen met Q42 onder de naam Hack the Planet mee aan een hackathon van gemeente Den Haag. Gemeente Den Haag vroeg aan hackers en designers om een dienst te ontwikkelen die de kwaliteit van het leven van ouderen verbetert. Hack the Planet bedacht 'Elders, a shared experience'. Virtual Reality voor ouderen.  

Like Button Facebook

Thumbs up

Hackathons worden in Silicon Valley al jaren gedaan. Wist je dat de ‘like-button’ van Facebook tijdens een hackathon bedacht is? Nou, dat dus. Ook Netflix en Google zijn fan van de methode.

Challenge reality

Hackathon Fabrique

BRIQUE creative conference: een nieuwe kijk op de werkelijkheid, was het resultaat van onze eigen hackathon in 2017. 

Duidelijke afspraken en experts nodig.

Het is belangrijk om vooraf duidelijke doelstellingen op te stellen. Het moet haalbaar zijn om in een korte tijd goed advies te geven. Anders krijg je een hoop ideeën maar weinig realistische. En streeft de hackathon alsnog het doel voorbij. Daarom is het ook belangrijk om experts aanwezig te hebben die alle teams van voldoende context kunnen voorzien. Context die nodig is om je in korte tijd in te leven in de doelgroep.

Waar komt de naam vandaan?

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken heeft de naam niets met het kraken van computers te maken. Wel met de originele betekenis van het woord hacken. Een concept gebruiken op de manier waarop het origineel niet bedoeld is. Op creatieve wijze een nieuwe oplossing bedenken voor een bestaand probleem.

Meer weten over hoe wij hackathons doen?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!