Hoe wij werken

Agile & scrum

Hoe wij werken Agile en scrum

Fast, furious and effective.

Get Agile!

Wij houden van dingen maken. Werkende dingen. Relevante dingen. Daarom houden we ook zo van scrum. Scrum is de projectaanpak waarbij iedereen, de makers én de opdrachtgevers, bij elkaar zitten om samen op een hoog tempo mooie dingen te maken.

original_images/post-it-ophangen_scrumpagina_DM7Tg6c.jpg

Alles tegelijk.

Scrum is de projectaanpak waarbij we veel meer parallel gaan werken. Dus strategie, ontwerp, html, cms en copy gaan bij scrum tegelijk in plaats van na elkaar. Het is wel nodig dat je het project goed voorbereid en goed orkestreert, maar daarna zijn de voordelen enorm. Je kunt sneller starten omdat je discussies over features uitstelt tot ze relevant zijn. Alles wat het scrumteam maakt is direct tastbaar en concreet zodat je makkelijk beslissingen kan nemen. Het is snel duidelijk of een oplossingsroute vruchtbaar is, of juist veel te complex. En vooral: het scrumteam stuurt zichzelf waardoor het gemotiveerder is en er minder projectmanagement nodig is.

Scrum manual voor beginnende en gevorderde scrummers

Get Agile

Fabrique heeft jarenlange ervaring met Scrum. We hebben het met succes toegepast voor klanten uit verschillende branches; grote en kleine projecten, van e-commerce tot non-profit. Onze ervaringen hebben we vastgelegd in de Scrum manual ‘Get Agile!’, een handig boek met tips & tricks voor de beginnende en gevorderde scrummer.

Hoe werkt het?

Waar je misschien gewend bent om precies af te spreken wat er opgeleverd wordt, spreek je bij scrum af welke doelen je wilt halen. Met een gemotiveerd team ga je keihard aan die doelen werken voor een bepaalde periode. Wat er precies opgeleverd wordt laat je dus open. Het is het verschil tussen heel lang mikken en daarna de kar een harde duw geven in de goede richting of in de kar gaan zitten en gewoon gaan rijden naar een fijne plek.

Om dit in goede banen te leiden regelen we dat de doelen doorleefd worden door het hele team en ze altijd in beeld zijn. Hoe? Door heel veel aan de muur te hangen: de doelen, de deadlines, de voortgang, de afspraken die we maken met elkaar, de ontwerpen. Alles vind je aan de muur zodat iedereen te allen tijde op de hoogte is van de stand van zaken.

We regelen ook dat het team snel goede beslissingen kan nemen door een ‘product owner’ dicht in de buurt te hebben. De product owner is de vertegenwoordiger van de opdrachtgever: een levend programma van eisen en een inspirerende vraagbaak als het over doelen en prioriteiten gaat.

Is scrum altijd goed?

Scrum is vooral handig in grotere projecten, waar het einddoel ver weg is en waar onderweg veel kan veranderen. Scrum werkt het best als een team van ongeveer 6 personen structureel aan hetzelfde project kan werken. Als het project te klein is, of als het team er niet tegelijkertijd aan kan werken, dan is het minder efficiënt.

Maar het belangrijkste voor scrum is dat er een product owner is met mandaat om beslissingen te nemen gedurende het proces. Als we niemand vinden die daar tijd voor kan vrij maken, genoeg van de onderneming weet of genoeg mandaat heeft, dan organiseren we liever een klassiek project.

Meer weten over scrum?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!