Cases

Cases ‘Durf Denken’ bij Universiteit Gent.

‘Durf Denken’ bij Universiteit Gent.

Van website tot wagenpark, van visitekaartjes tot metershoge signing op gebouwen. Drie jaar lang werkten we aan de nieuwe huisstijl van Universiteit Gent. Samen ontwikkelden we een grensverleggende visuele identiteit die vorm geeft aan het credo ‘Durf Denken’.

Eén herkenbaar gezicht.

Met de nieuwe identiteit gaan we terug naar de essentie, zonder dat we afbreuk doen aan het visueel erfgoed van de 200 jaar oude universiteit. De kleuren geel en blauw en de afbeelding van de aula zijn gebleven.

Uitdagend en stimulerend.

Universiteit Gent stimuleert studenten om ‘out of the box’ te denken. Hun credo ‘Durf Denken’ is het uitgangspunt geweest van de identiteit.

De kenmerkende illustraties van Noma Bar en Aad Goudappel dagen de geest uit en zetten je aan het denken. De eigenzinnige fotografie van Arjan Benning stimuleert de verbeelding.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs 06-51031486

Of laat een bericht achter. Bel mij terug

Eén krachtige familie.

Universiteit Gent bestaat uit heel veel organisatieonderdelen, die altijd vanuit hun eigen identiteit communiceerden. Dit leidde tot een versnipperd imago. We ontwikkelden een eenduidige merkstrategie en identiteit om de universiteit krachtig te positioneren. 

De 11 faculteiten kregen een eigen icoon en kleur, terwijl ze toch duidelijk één visuele familie vormen. Alle andere onderdelen van de universiteit communiceren vanuit het moedermerk.

Van visitekaartjes tot wagenpark.

Bij de implementatie van de identiteit pakten we echt alles aan. Logosets, lettertypes, banieren, studentenkaarten, bewegwijzering, briefpapier, visitekaartjes, de website, social media, brochures, video’s, merchandise, de welkomstbox en zelfs de vrachtwagens.

Impact op het gezicht van Gent.

Bij de opening van het studiejaar 2016/2017 ging de vlag met het nieuwe logo uit bij de Universiteit Gent. Het resultaat van het omvangrijke project is niet alleen van invloed op het gezicht van de universiteit, maar ook op het stadsbeeld van Gent.

Team

Portret van Clara Kerkstra

Clara

Kerkstra

Concept / Visueel ontwerp

Portret van Frank van Leeuwen

Frank

van Leeuwen

Projectleiding

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Meer Visuele identiteit

Erasmus University Rotterdam+Fabrique

Altijd anders, altijd Erasmus.

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!