Cases Visuele identiteit

Cases Scottish Ballet. Exceptional entertainment

Exceptional entertainment

Scottish Ballet is het nationale dansgezelschap van Schotland. Het gezelschap presenteert een breed repertoire - van klassiek ballet tot hedendaagse dans - op podia in Schotland, Engeland en daarbuiten.

Vraag

Meer dan 60% van ons publiek komt niet terug voor een volgende bezoek. Hoe krijgen we meer terugkerende bezoekers zonder ons karakter te verliezen?

Oplossing

Scottish Ballet wil graag vernieuwen, experimenteren en artistieke grenzen overstijgen. Maar het gezelschap wil ook verbinding maken met een breed publiek. Uit onderzoek bleek dat het publiek weinig herkende van het Scottish Ballet als merk, en verhaal en uitleg nodig had.

We definieerden een nieuwe merkessentie – Exceptional Entertainment – die uitdrukt dat het Scottish Ballet artistieke vooruitgang combineert met publieksvriendelijkheid. Het nieuwe logo geeft de beweging en energie van dans weer, en vangt de vluchtigheid van een voorstelling. Om de merkherkenbaarheid te vergroten gebruiken we het woordmerk altijd als belangrijke blikvanger bovenaan.

De kern van de nieuwe visuele identiteit wordt gevormd door een raster dat het podiumbeeld en de strikte discipline van ballet symboliseert. Met dit 'flexibele raster' ontstaat een consistente ontwerptaal die in alle middelen doorwerkt. De posters tonen altijd een rekwisiet en een danser; samen vertellen ze het verhaal. Een tikje exuberant met een knipoog, om op te vallen een aandacht te genereren.

Resultaat

Een breed scala aan middelen: posters, boekjes, geanimeerde logo's, een sound logo en een vernieuwde website. Maar bovenal een nieuw merk dat de persoonlijkheid van het Schotse ballet weerspiegelt: avontuurlijk, levendig en empathisch. Onderscheidend en herkenbaar, zonder pretentieus te worden.

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!